شاید برایتان جالب باشد که بدانید آرتروز گردن یکی از شایع ترین دردهای ناحیه گردن می باشد. آرتروز گردن بر اثر عواملی، در مهره های گردن ایجاد و موجب وارد شدن فشار بیش از حد به اعصاب ناحیه گردن می شود. اعصابی که به دست ها و پاها و تمامی نقاط بدن متصل اند. فشار وارد شده به اعصاب ناحیه گردن، درد بسیار زیاد و غیرقابل تحملی ایجاد می کند.
در این مقاله قصد داریم شما را با خطرات آرتروز گردن ، روش های درمان آرتروز گردن ، آشنا سازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
گردن انسان به دلیل داشتن بافتی نرم و منعطف، همچنین قابلیت انحنایی آن، سریعا در هنگام وقوع حوادثی همچون تصادفات و پرتاب شدن ها می تواند دچار آسیب جدی شود. همچنین به دلیل اینکه رگ های مهم و حساس بدن از ناحیه گردن عبور می کنند، در صورت صدمه دیدن ناحیه گردن، موجب قطعی جریان خون و مشکلات حسی نیز می شود. باید مراقب خطرات آرتروز گردن نیز باشیم.
عوامل بسیاری، در ایجاد آرتروز گردن می توانند نقش داشته باشد. عواملی چون:
آسیب دیدگی وصدمات ناشی ازتصادفات. مخصوصا تصادف با خودرو
ضربه هایی که به ناحیه گردن وارد می شوند می توانند موجب ایجاد آرتروز در گردن شوند.
نشستن های طولانی مدت پشت میز کار یا سایر مشاغلی که به نشستن بیش از حد روی صندلی، نیاز دارند.
عوامل ژنتیکی در صورتی که اعضای خانواده سابقه گردن درد داشته باشند ممکن است این عامل منجر به بروز آرتروز در ناحیه گردن شود.
مشکلات ذهنی روانی همچون اضطراب طولانی مدت یا افسردگی و وسواس فکری عملی و… می تواند سبب بروز آرتروز در ناحیه گردن شود.
استعمال بیش از حد دخانیات که با گردن درد مرتبط است.
همچنین مشاغلی که در آنها مجبور می شوید سر خود را بالا نگهدارید و گردن خود را زیاد حرکت دهید، باعث افزایش احتمال ابتلا به آرتروز در ناحیه گردن می شود.
علائمی هستند که می توان آن ها را نشانه هایی از بروز آرتروز گردن دانست. علائمی چون:
– درد و سوزش در اثر ساییدگی مهره ها و صدای مهره های گردن
– خشک و سفت شدن گردن هنگام چرخاندن سر
– احساس بی حسی بین شانه و انگشتان
– سرگیجه در حین انجام حرکت های شدید
درباره خطرات آرتروز گردن حتما از پزشک معالجتان سوال نمایید. گاهی اوقات آرتروز گردن در دراز مدت منجر به خروج قسمت مایع از غشاء میان دو مهره شده و فشار آین مایع به نخاع و ریشه های عصبی گردن می شود که این فشار باعث بروز درد ، خواب رفتن ، بی حسی و گزگز کردن دست ها و بازوها خواهد شد.
همچنین این اختلالات در سنین پایین و در کودکان دیسک گردن با سرعت بیشتری آب خود را از دست می دهد و هرچه دیسک گردن خشک تر و کم آب تر شود، انعطاف پذیری آن کمتر شده و شکننده تر می شود و همین موضوع اختلالات ناشی از آرتروز رو تشدید می کند.
و در سنین بالاتر و به علت استفاده بیش از حد از کامپیوتر، تلفن همراه، ضربات، تصادفات شدید، پایین نگه داشتن سر برای مدت طولانی و جا به جا کردن وسایل سنگین و نشستن های طولانی مدت پشت میز، به صورت مکرر و شدید بروز میکند.
درمان با دارو که ممکن است پزشک برای رفع دردهای بیماران مبتلا ، داروهای ضدالتهابی چون بروفن و داروهای شل کننده عضلات در ناحیه گردن را تجویز کند تا حدودی برای درمان میتواند موثر بوده باشد.
درمان با گرما و گرم نگه داشتن گردن که برای تسکین درد آرتروز ناحیه گردن مفید است.
درمان با فیزیوتراپی ، ورزش آرتروز گردن و نرمش های مخصوصی که در فیزیوتراپی برای افزایش انعطاف پذیری گردن و تقویت عضلات اطراف آن استفاده می شود تا حدودی برای درمان بیماری آرتروز در گردن می تواند موثر باشد.
درمان بوسیله اوزون تراپی و بهبود آسیب دیدگی در بافت های بدن که به وجود جریان خون منظم در این بافت ها بستگی دارد.
در روش اوزون درمانی، داروهای ضدالتهاب و ویتامین ها به ناحیه آسیب دیده تزریق می شود تا بوسیله گردش خون، به بافت های آسیب دیده برسد.
اکسیژن مهم ترین عامل برای ترمیم و احیاء بافت ها است. بطورکلی بافت های بدن برای بازسازی و احیاء ، نیاز به ویتامین، مواد معدنی و اکسیژن دارند که باید توسط گردش خون به این بافت ها منتقل شود.
وجود التهاب ناشی از تورم در ناحیه آسیب دیده موجب کاهش خون رسانی، اکسیژن و مواد مغذی و ویتامین ها در این ناحیه می شود.
عدم وجود اکسیژن به مقدار کافی، موجب تجمع اسیدلاکتیک شده و منجر به افزایش درد در این نواحی می شود.