مغز، عضو مهم و پیچیدهای است که حدود ۱کیلو و ۳۵۰ گرم وزن دارد. نقشهای مهم کنترلی، هدایتی و عکسالعملی به عهده این عضو مهم است و فعالیتهای متعددی از قبیل راهرفتن، صحبت، تنفس، فکرکردن، عاطفه و هیجانها و… را تنظیم میکند.
تومور مغزی رشد یک توده غیرطبیعی در مغز است که امکان دارد خوشخیم یا بدخیم باشد یا به عبارتی نوعی نئوپلاسم داخلجمجمهای سخت و تو پُر، و یا یک تومور (رشد غیر طبیعی سلولی)، در داخل مغز و یا کانال مرکزی نخاع است. وجود هرگونه ضایعهای در مغز اختلالهایی ایجاد میکند که گاهی برای رفع آن چارهای جز جراحی نیست.
۵۰ درصد بیماران از سردرد شکایت دارند و میتوان گفت سردرد، شاخصترین و اولین نشانه است ولی باید بدانید تاکنون بیش از ۱۰۰ نوع سردرد شناسایی شده است که فقط یکی از آنها به تومور ربط داده میشود پس نباید با هر سردردی به تومور مغزی مشکوک شد زیرا بسیاری از این دردها میتوانند ناشی از سردردهای عصبی، میگرنی و خستگی و غیره باشند.
بسیاری از بیماران کاهش تدریجی بینایی را جدی نمیگیرند و حتی فکرش را هم نمیکنند که این مشکل ممکن است با تومور مغزی در ارتباط باشد؛ زیرا این مشکل به صورت تدریجی اتفاق میافتد. معمولاً بیماران تا زمانی که با اشیا یک سمت بدن برخورد نکنند، متوجه این مشکل نمیشوند.
تومور مغزی میتواند بر روی الگو و تواناییهای گفتاری فرد تأثیر بگذارد. اگر این تومور در مخچه باشد، میتواند بر هماهنگی عضلات نیز تأثیر بگذارد که منجر به گفتار آهسته و بریدهبریده در فرد میشود.
وزوز کردن گوش، دوبینی و عدم هماهنگی در حرکات و تغییرات رفلاکس از علائم سرطان مغز محسوب میشود. بنابراین بهترین کار این است که در صورت مشاهده چنین علائمی به پزشک معالج و متخصص مغز و اعصاب مراجعه شود