کمر درد و درد گردن از شایع ترین عارضه هایی است که همه افراد دست کم یک بار آن را تجربه کرده اند . اما گاهی این درد ها زندگی اشخاص را مختل می کند و مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد می کنند. منشا این درد ها ممکن است دیسک ها یا بیماری آرتروز گردن باشد برای درک تفاوت آرتروز و دیسک در ادامه به توضیح این موارد می پردازیم و روش های درمان آن ها را بررسی می کنیم.
برای درک تفاوت آرتروز و دیسک به توضیح هر یک از آن ها می پردازیم. دیسک بین مهره ها به صورت بالشتک یا صفحهای بین دو مهره در ستون فقرات قرار میگیرد و فشارهایی را که به ستون مهرهها وارد میشود، جذب میکند معمولا بیماری دیسک کمر با دردی در ناحیه کمر شروع میشود. افزایش سن ، وزن بالای بدن ، وضعیت بد بدن در زمان نشستن، ایستاده ، بلند کردن اشیا در حالات نامناسب از علت های بروز دیسک کمر می باشد.
از سخت ترین بیماری های گردن می توان به دیسک گردن اشاره کرد . ماده غضروفی بین مهره های گردنی یا همان دیسک های گردن جلو می آید و موجب فشار روی اعصاب گردنی می شود و همچنین یک واکنش التهابی بسیار شدید را ایجاد می کند که در صورت تدا.م این فشار هم زندگی عادی افراد مختل می شود هم اگر به موقع درمان نشود ممکن است به اعصاب صدمه بزند و مشکلات جدی را به وجود آورد.
خم کردن رو به جلوی گردن، حالت اندامی نامناسب (قوز کردن) به ویژه هنگام خوابیدن یا نشستن، فعالیتهای درگیر کنندهی بازوها در جلوی بدن (برای مثال: ظرف شستن، رانندگی و …) و بلند کردن اشیاء از حرکاتی هستند که همه افراد در روز به گاها به واسطه شغل کاری به طور مداوم انجام میدهند و در صورت تکرار، طول کشیدن یا شدید بودن ممکن است باعث بیرون زدگی دیسک گردن شود.
آرتروز زمانی رخ میدهد که غضروفهای اطراف مفاصل دچار پارگی شوند، که این پدیده حرکات نرم و آسان استخوانها را دچار اختلال کرده و نهایتا منجر به تورم و درد مفاصل میشود. زمانی که این اتفاق در مهره های گردن رخ دهد به عنوان آرتروز گردن شناخته می شود.
آرتروز کمر بیش از هر چیز، به مهره های کمری واقع در انتهای ستون فقرات حمله می کند. علائم زیادی خبر از بروز این بیماری می دهند که باید نسبت به آنها هوشیار بود. دردهای ناشی از این مشکل در اکثر موارد «دردهای مکانیکی» بوده و با راه رفتن تشدید می شود.
آرتروز به واسطه استقرار خود در مفاصل و اثرات خود روی بافت های خارج و داخل مفصلی باعث بروز خشکی مفصلی می شود. در برخی موارد شرایط شغلی، عادات روزمره نامناسب و بالا رفتن سن باعث همراه شدن دو اختلال یعنی بیرون زدگی دیسک و تخریب مفصل میشود، که در بیشتر افراد بالای ۵۰ سال شاهد آن هستیم.
درمان با توجه به تشخیص پزشک معالج متفاوت می باشد . استراحت ، دارو ها ، فیزیوتراپی ، کمربند کمری و گردنی ، تمرینات ورزشی خاص زیر نظر پزشک و در موارد حاد جراحی از روش های درمانی این عارضه ها می باشد که بعد از مراجعه به بهترین جراح ستون فقرات ، درباره نحوه جراحی عوارض و مراقبت های بعد از جراحی توضیحات تکمیلی را در اختیار شما قرار می دهد.