نشانه های دیسک کمر

هر انسانی در طول زندگی امکان دارد دچار بیرون زدگی دیسک کمر ، فتق دیسک یا به اصطلاح دیسک کمر شود . آشنایی با نشانه های دیسک کمر به ما کمک می کند تا در صورت مشاهده آن ها به جراح دیسک کمر مراجعه کرده و به درمان بپردازیم. میزان آسیبی که به دیسک وارد می شود متفاوت است و درمان بستگی به آن دارد.

وقتی سن افزایش می یابد به مرور دیسک های کمر لغزندگی خود را از دست می دهند و خشک می شوند و به ستون فقرات فشار وارد می شود . این فشار باعث بیرون زدگی دیسک و پارگی آن ها می شوند.

در به وجود آمدن بیماری دیسک کمر عوامل زمینه‌ای مانند ژنتیک مطرح هستند ولی اصولا بیرون زدگی و پاره‌ شدن دیسک در اثر استفاده ناصحیح از مهره‌ها و طرز رفتار ناصحیحی است که افراد با بدن خود انجام می‌دهند.

نشانه های دیسک کمر

از علائم و نشانه های اصلی  این عارضه به درد در ناحیه تحتانی می توان اشاره کرد. که این درد از ناحیه باسن به ساق پا کشیده می شود (در این ناحیه بزرگترین رگ عصبی به نام سیاتیک وجود دارد که گرفتگی ان نیز منجر به درد می شود. )

گاها در پاها ضعف مشاهده می شود و احساس مور مور شدن می شود و بسته به شدت درد ناحیه باسن و ساق پا بی حس می شود. گاهی درد به صورت شوک الکترویکی است و خم شدن، بلند کردن اجسام، پیچیدن و نشستن درد را افزایش می‌دهند.

در  موارد شدید فرد مبتلا ممکن است کنترل مدفوع و ادرار خود را از دست دهد. دچار افتادگی پا شود یعنی در حین راه رفتن پای خود را روی زمین بکشد. در این مواقع حتما باید فورا به متخصص ستون فقرات مراجعه نمایید.

برای درمان در مرحله اول پزشک توصیه به استراحت و تجویز برخی دارو ها می کند . مرحله بعد فیزیوتراپی و انجام ورزش های دیسک کمر و در آخر  در صورت لزوم جراحی صورت می گیرد تشخیص نوع درمان بر عهده جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات است. بنابراین با توجه به حساسیت این موضوع و جلوگیری از آسیب های نخاعی به بهترین متخصص مغز و اعصاب مراجعه نمایید.