گرفتگی عضلات کمر ، علت و علائم

در اغلب موارد، درد پایین کمر ، ناشی از آسیب عضلات و یا رباط های این بخش است. هرچند کشیدگی عضله یک آسیب جدی به نظر نمی رسد، با این حال درد ناشی از آن می تواند بسیار شدید باشد. گرفتگی و اسپاسم عضلانی کمر و درد شدید ممکن است در اثر تحریک یا آسیب به اعصاب، رباط ها و یا ماهیچه های کمر، ایجاد شود. گرفتگی عضلات کمر غالباً در نزدیکی نخاع یا در مجاورت ریشه‌های عصبی منتهی به نخاع یا خارج شونده از آن رخ می‌دهد و به یکی از این عصب‌های حساس فشار می‌آورد و در نهایت منجر به بروز دردی شدید می‌شود.

علت گرفتگی عضلات کمر

گرفتگی عضلات معمولاً هنگام تحت فشار قرار گرفتن یا وارد شدن انرژی زیاد به آن ها برای مثال زمان بلند کردن اشیاء سنگین، ورزش کردن یا شرکت در فعالیت‌های ورزشی توان‌فرسا، چرخش ناگهانی بالا تنه به وجود می آید. آسیب های ورزشی نیز از جمله دلایل رایج کشیدگی عضلات کمر به حساب می آیند، مخصوصا ورزش هایی که شامل حرکات چرخشی (مثل گلف)، یا هر نوع ضربه و حرکت ناگهانی می باشند. علت های غیرآسیب دیدگی گرفتگی عضلات کمر شامل موارد زیر است :

  • پارگی رباط
  • عفونت
  • تومور
  • التهاب یا حساسیت مداوم دیسک ( فتق دیسک کمر، بیرون زدگی دیسک و غیره)
  • شکستگی های ستون فقرات به علت پوکی استخوان
  • به علت سرطان ستون فقرات
  • سیاتیک
  • تنگی کانال نخاعی
  • انواع آرتروزمانند ( آرتروز، ورم مفاصل پسوریاتیک و آرتریت روماتوئید )

علائم گرفتگی عضلات کمر

علائم گرفتگی کمر عبارت اند از کمر درد ناگهانی، به هنگام هل دادن، کشیدن یا چرخیدن. برخی از افراد مبتلا به گرفتگی و اسپاسم کمر، می توانند همچنان به فعالیت خود ادامه دهند ولی پس از چند ساعت، خونریزی عضلات باعث کشیده شدن تاندون ها و ماهیچه ها گشته و ادامه  فعالیت را ناممکن می سازد. در بیشتر موارد، افراد مبتلا به گرفتگی عضلات کمر، در حالت خوابیده، با زانو های خم به سمت داخل و ستون فقرات قوس دار، بیشترین احساس راحتی را می کنند.

خوشبختانه، کشیدگی و گرفتگی عضلات کمر معمولا با گذشت زمان بهبود می یابد، اغلب طی چند روز و تقریبا در تمامی موارد، تا ۳ یا ۴ هفته کاملا برطرف خواهد شد. عضلات بزرگ کمر، دارای ذخایر خون مناسبی هستند، که مواد غذایی ضروری و پروتئین های مورد نیاز برای بهبودی را فراهم می کنند. چنانچه درد به علت گرفتگی عضلات کمر شدید باشد، ممکن است به بیمار توصیه شود استراحت کند.

 بهتر است برای تشخیص و درمان حتما به متخصص ستون فقرات مراجعه کرد. هنگامی که گرفتگی عضلات گردن و کمر و درد به صورت مکرر اتفاق می افتند، ممکن است علت آن ها عارضه ای دیگر باشد  و یا هنگامی که با ضعف، عرق کردن، درد شکم، تب، استفراغ یا حالت تهوع مواجه شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.