بیوپسی یا نمونه برداری از تومور مغزی روشی است که برای بررسی سلول های تومور مغزی استفاده می شود. مغز از پیچیده ترین ارگان بدن محسوب می شود و با توجه به اهمیت زیادی که برای حیات فرد دارد ، باید به مشکلات آن اهمیت داد و در صورت مواجهه با علائم تومور مغزی و ابتلا به این عارضه به دنبال بهترین جراح مغز و اعصاب بود. انواع تومورهای مغزی چه خوش خیم باشند و چه بدخیم، همگی خطرناکند و ممکن است با رشد توده های تومور به اطراف بافت های مغز، خطراتی را برای فرد ایجاد کنند.
در نمونه برداری از تومور مغزی با توجه به تشخیص پزشک با روش های متفاوت قسمت کوچکی از تومور برداشته می شود و برای بررسی به بخش آسیب شناسی فرستاده شده و متخصص آسیب شناسی پس از بررسی آن ، نوع بافت و نوع تومور و درجه آن را از نظر بدخیمی یا خوش خیمی مشخص می کند.
دو روش عمده برای نمونه برداری وجود دارد که در ادامه به شرح آن می پردازیم:
اگر جراح مغز و اعصاب تشخیص دهد که تومور با جراحی قابل درمان است . در هنگام عمل جراحی کرانیوتومی برای خارج ساختن تومور ، تکه کوچکی از تومور به پاتولوژیست داده می شود در حالی که بیمار در اتاق عمل است . این نمونه برداری به ادامه روند درمان بیمار کمک می کند .
اگر جراح مغز و اعصاب تشخیص دهد خطر جراحی وجود دارد به خصوص در تومور هایی که در محل حساسی از مغز وجود دارند ، قبل از انجام جراحی نمونه برداری سوزنی می شود. با استفاده از سیستم استریوتاکسیک و پس از انجام محاسبات اختصاصی و معین کردن نقطه هدف با انجام برش پوستی کوچک بر روی پوست سر و سپس ایجاد سوراخ کوچکی در جمجمه به وسیله دستگاه مخصوص استریوتاکسیک چند نمونه از داخل تومور تهیه می گردد. از ام آر آی و سی تی اسکن نیز برای هدایت سوزن تو خالی به داخل تومور استفاده می شود.
از علائم تومور های مغزی که شایع تر است می توان به اختلال در راه رفتن و یا سرگیجه، تشنج، ضعف عضلانی ، سردرد مداوم و یا شدید اشاره کرد . گر چه هر یک از این علائم ممکن است نشان دهنده بیماری های دیگر نیز باشند اما پزشک متخصص می تواند تشخیص دهد این علائم نشان دهنده کدام بیماری هستند.
علائمی مانند حالت تهوع ، استفراغ ، تغییراتی در حافظه و تعییرات دید نیز از علائمی است که ممکن است فرد مبتلابه تومور مغزی دچار آن شود.