افرادی که دچار تومور مغزی می شوند نگرانی هایی جهت درمان دارند تومور ها به دو دسته ی تومور خوش خیم و تومور مغزی بدخیم می شوند که روش های درمانی در هر نوع با توجه به وضعیت بیمار متفاوت است. تومور مغزی یک توده از سلولهای غیر طبیعی در مغز میباشد.
در تومور های مغزی بدخیم که سرطان مغز محسوب می شوند ، این احتمال وجود دارد که سریعتر رشد و تجمع کرده و یا به بافتهای مغزی مجاور حمله کنند.
علائم تومور مغزی بدخیم با توجه به علت و اندازه ، نحوه گسترش و محل به وجود آمدن متفاوت است و زمانی بروز می کنند که به مغز فشار وارد کنند. یکی از شایع ترین این علائم سر درد های زیاد است . البته سر درد ممکن است به علت بیماری های دیگری نیز به وجود آید مانند سر درد های میگرن ، بنابراین برای تشخیص باید به متخصص و جراح مغز و اعصاب مراجعه نمود تا بررسی های بیشتر صورت گیرد.
حالت تهوع ، ایجاد مشکلاتی در حافظه ، عدم تهادل در راه رفتن و خواب رفتن دست و پاها از دیگر علائم این نوع تومور ها هستند.
جراح مغز و اعصاب پس از معاینه و بررسی سی تی اسکن و ام آر آی و دیگر آزمایشات می تواند نوع تومور را مشخص کرده و روش های درمان تومور مغزی را توضیح برای بیمار توضیح دهد. تومور مغزی بدخیم معمولا با جراحی برداشته می شوند اما امکان دوباره عود کردن در این نوع تومور ها وجود دارد و جان انسان را به خطر می اندازند. می توانند به قسمت های دیگر بدن نیز آسیب برسانند.
مغز از حساس ترین اعضای بدن است بنابراین در انتخاب بهترین جراح مغز و اعصاب کاملا تحقیق کرده و با اعتماد به جراح خود اقدام به جراحی نمایید.
همیشه این سوال وجود دارد که آیا تومور مغزی کشنده است ؟ .در صورت تشخیص به موقع این تومور ها ، طول عمر بیمارن نیز افزایش می یابد. آنهایی که دارای تومور بدخیمی هستند که به آهستگی رشد میکند که به آن الیگودندرولیوما میگویند، بهطورکلی ۱۶ تا ۱۸ سال زنده میمانند. شیمی درمانی همراه با پرتودرمانی به طول عمر افراد دارای تومورهای مغزی با رشد آهسته می افزاید.