آنوریسم یک بیرون زدگی بصورت حباب در جدار شریان های مغزی است در حقیقت آنوریسم عروق مغزی ناشی از یک ضعف در جدار شریان های مغزی است که به تدریج به علت بالا بودن فشار در داخل عروق سبب برجستگی و ایجاد حباب میشود و چون جدار آن ها ضعیف تر از جدار طبیعی شریانها است ممکن است پاره شود و سبب خونریزی مغزی شود.
پاره شدن آنوريسم و ايجاد خونريزي ساب آراكنوئيد هميشه تهديدكننده حيات بيمار بوده و نياز به مراقبت شديد درماني دارد. مطالعات نشان مي دهد كه خونريزي مجدد ۱۵ تا ۳۰ درصد بيماران در دو هفته اول بعد از پاره شدن آنوريسم بروز نموده و بيشترين آن در سه روز اول مي باشد و در ۵۰ % موارد منجر به مرگ مي شود . جدا كردن آنوريسم از گردش خون مغزي تنها راه درمان موثر در جلوگيري از خونريزي مجدد مي باشد.
واکنش به داروها مشکلات تنفسی ، خونریزی، لخته شدن خون ،تورم مغزی ، عفونت در مغز و یا قسمت های اطراف مغز، مانند جمجمه یا پوست سر ، تشنج ، سکته مغزی از عوارض بعد از جراحی آنوریسم هستند که ممکن است پس از جراحی مشاهده شوند.در صورت بروز هر یک از این مشکلات به جراح متخصص مغز و اعصاب خود مراجعه نمایید.
جراحی در هر قسمت از مغز ممکن است در گفتار، حافظه، عضلات ، تعادل، بینایی، هماهنگی و سایر عملکرد ها مشکلات خفیف یا شدید ایجاد کند که مدت کوتاه بمانند یا ممکن است از بین نروند. بیمارانی که دچار ضعف در اندام می شوند باید برنامه فیزیوتراپی منظمی داشته باشند.
برای اینکه عوارض بعد از جراحی آنوریسم به حداقل برسند بهتر است جهت جراحی به بهترین جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید و جراح به شما درباره جراحی توضیح خواهد داد.