تعداد بازدید: 1050

آیا تومور مغزی کشنده است ؟

آیا تومور مغزی کشنده است ؟ این سوالیست که ممکن است ذهن بسیاری از مبتلایلان به تومور مغزی و حتی اطرافیانشان را درگیر کنید. در این مقاله برآنیم تا این موضوع را بررسی کنیم تومور های مغزی دو نوع هستند . نوع اول تومور های اولیه هستند که از خود مغز شروع می شوند و حدود ۲۰ درصد از تومورها را شامل می شود و نوع دوم تومور های هستند که از قسمت های دیگر بدن شروع می شوند و به مغز می رسند که به این نوع تومور ها ، تومور های متاستاتیک می گویند.

همچنین تومور های مغزی به دو دسته مهم تومورهای خوشخیم و بدخیم تقسیم می شوند. تشخیص نوع تومور در درمان آن بسیار موثر است . ای نتشخیص حتما باید توسط متخصص مغز و اعصاب صورت گیرد . مغز عضوی از بدن است که بسیار حساس و پر اهمیت می باشد .بنابراین در صورت ابتلا به تومور حتما به دنبال بهترین جراح مغز و اعصاب باشید.

آیا تومور مغزی کشنده است ؟

نرخ بقای پنج ساله، درصد افراد زنده مانده پس از گذشت پنج سال از تشخیص وجود تومور مغزی را مشخص میکند. البته بسیاری از این بیماران، خیلی بیشتر از پنج سال عمر می کنند. نرخ بقا برای تومور های مغزی و نخاعی، میتواند به‌شدت تحت تأثیر سن قرار گیرد .افراد جوان از درصد بالاتری نسبت به افراد کهنسال شانس بقا دارند. در این بین، افراد بالای ۶۵ سال از کمترین شانس بقا برخوردارند

تومورهای خوش‌خیم مغزی دارای سلول‌های سرطانی نیستند معمولا قابل برداشتن هستند و به ندرت دوباره رشد می‌کنند. سلول‌های تومورهای خوش‌خیم به ندرت بافت‌های اطراف خود را مورد هجوم قرار می‌دهند و به دیگر قسمت‌های بدن گسترش نمی‌یابند. بنابراین اگر مراحل درمان به درستی انجام شود امکان برگشت این نوع از تومورها کم است و کشنده نیستند.

تومور مغزی که در نزدیکی عصب بینایی قرار دارد می تواند به تاری دید یا دوبینی منجر شود و برخی انواع دیگر تومور می توانند حرکات غیر طبیعی چشم را در پی داشته باشند. درمان تومور مغزی به نوع، اندازه و محل تومور، و همچنین سلامت کلی بیمار بستگی دارد. پزشک می تواند درمانی به تناسب وضعیت خاص بیمار انجام دهد. معمولا از روش های پرتو درمانی ، شیمی درمانی و مصرف دارو در  نهایت جراحی تومور مغزی و یا ترکیب این روش ها  استفاده می کنند.