عمل تومور هیپوفیز از دسته عمل های پر خطر و پر مسئولیت محسوب می شود. در عمل تومور هیپوفیز باید تمام تلاش در جهت حفظ سلامتی فرد صورت پذیرد. عنوان: بررسی چگونگی عمل تومور هیپوفیز متن:
عمل تومور هیپوفیز از دسته عمل هایی است که بارها صورت می پذیرد و نتایج مختلفی به همراه دارد. به طور کلی یک سری تومور ها در دسته ی تومور خوش خیم قرار می گیرند اما امکان دارد بر اثر سرعت رشد بالا مشکلساز شوند. از طرف دیگر نیز دیده می شود که گاه رشد تومور بسیار آهسته است و سال ها طول می کشد به اصطلاح ر وضعیت مخفی قرار می گیرد. امروز قصد داریم در خصوص عمل تومور هیپوفیز صحبت کنیم.
در اغلب موارد دیده شده است که این تومور با جراحی ترانس اسفنوئیدال برداشته می شود. به این معنی که جراع تومور هیپوفیز را از طریق بینی و از سمت جمجمه خارج می کند. در این روش فضای خالی تومور با چربی های زیر پوست شکم پر می شود. در زیر جمجمع شکافی ایجاد می شود که توسط شبکه های مصنوعی قابل جذب ترمیم خواهد شد و در نهایت سوراخ بازسازی می شود و دیگر مایع مغزی نخاعی ترشح نخواهد شد. مایع های نخاعی و مغزی که اطراف مغز و نخاع را پوشانده اند به عنوان ضربه گیر عمل می کنند و سبب می شوند که سیستم های عصبی تغذیه شوند.
درصد موفقیت در خصوص عمل هیپوفیز بستگی به محل قرار گیری تومور دارد. هدف اصلی بهترین جراح مغز و اعصاب این است که تومور را کامل بردارید اما اگر تومور خیلی رشد کرده باشد و یا بزرگ شده باشد با سلول ها خونی و همینطور عصب های حساس مجاروت خواهد داشت عمل تومور هیپوفیز دشوار خواهد بود و باید به حفظ بافت طبیعی بیشتر اهمیت داده شود و از آسیب رسیدن به ارگان های مهم نیز جلوگیری شود.
در یک سری از بیماران دیده شده است که چربی های پیوندی پس زده شده اند و مایع مغزی و نخاعی از بینی نشت می کند، این موضوع در میزان محدود مشکلی ایجاد نخواهد کرد اما در حالتی که ادامه دار شود قطعا سبب نفوذ باکتری به داخل شده و سبب مننژیت(عفونت های مغزی) می شود. تنها در ۲ درصد از بیماران جراحی مجدد برای بستن سوراخ پشت جمجمه دیده می شود.
تا به اینجای کار مشخص شد که عمل تومورهیپوفیز بسیار پر خطر است. جراح باید بتواند عوارض عمل هیپوفیز را تا حد امکان کاهش دهد، پس از عمل هیپوفیز عوارضی از قبیل خونریزی، عفونت و .. بسیار کم دیده می شود اما فرد دچار سردردهای سینوسی ۱ الی ۲ هفته ای پس از عمل خواهد شد.
در صورتی که دربین عمل هیپوفیز آسیبی به بخش های بافت مغز و یا اعصاب مجاور غده وارد شود منجر به آسیب مغزی و سکته مغزی خواهد شد. عمل تومور هیپوفیز اگر با کاهش سریع هورمون های هیپوفیز همراه باشد می تواند با کمک داروهای جایگزین برطرف شود.