۵۰ درصد بیماران از سردرد شکایت دارند و میتوان گفت سردرد، شاخصترین و اولین نشانه است ولی باید بدانید تاکنون بیش از ۱۰۰ نوع سردرد شناسایی شده است که فقط یکی از آنها به تومور ربط داده میشود پس نباید با هر سردردی به تومور مغزی مشکوک شد زیرا بسیاری از این دردها میتوانند ناشی از سردردهای عصبی، میگرنی و خستگی و غیره باشند.
بسیاری از بیماران کاهش تدریجی بینایی را جدی نمیگیرند و حتی فکرش را هم نمیکنند که این مشکل ممکن است با تومور مغزی در ارتباط باشد؛ زیرا این مشکل به صورت تدریجی اتفاق میافتد. معمولاً بیماران تا زمانی که با اشیا یک سمت بدن برخورد نکنند، متوجه این مشکل نمیشوند.
تومور مغزی میتواند بر روی الگو و تواناییهای گفتاری فرد تأثیر بگذارد. اگر این تومور در مخچه باشد، میتواند بر هماهنگی عضلات نیز تأثیر بگذارد که منجر به گفتار آهسته و بریدهبریده در فرد میشود.
وزوز کردن گوش، دوبینی و عدم هماهنگی در حرکات و تغییرات رفلاکس از علائم سرطان مغز محسوب میشود. بنابراین بهترین کار این است که در صورت مشاهده چنین علائمی به پزشک معالج و متخصص مغز و اعصاب مراجعه شود.
افرادی که دارای تومور مغزی هستند، چند گزینة درمان در اختیار دارند؛ این گزینهها عبارتند از جراحی، پرتودرمانی، و شیمیدرمانی. بسیاری از بیماران ترکیبی از این درمانها را دریافت میکنند.
افرادی که تحت پرتودرمانی یا شیمیدرمانی برای تومورهای مغزی قرار میگیرند معمولاً عوارضجانبی مثل خستگی، حالتتهوع، استفراغ و ریزش مو را تجربه میکنند. خوشبختانه، زمانیکه درمان پایان مییابد، این عوارض از بین میروند.
اگرچه جراحی تومور مغزی میتواند باعث نجات جان بیمار شود، اما در عین حال با از بین بردن بافت مغزی باعث ایجاد عوارض بعد از عمل تومور مغزی در بیمار میشود. از جمله این عوارض عبارتند از: عفونت ، خونریزی ، تشنج ، سکته.
تاثیرات طولانی مدت درمانی که شامل جراحی باشد اثرات دیرهنگام نامیده میشوند و شامل تاثیر شناخت، حمله، ناهنجاریهای رشد، کمبود هورمون، مشکلات بینایی و شنوایی و احتمال بروز سرطان دوم که شامل تومور مغزی دوم است، میباشد.
ازآنجایی که عوارض بعد از عمل تومور مغزی گاهی سالها پس از درمان آشکار میشوند، نیاز به مراقبت دقیق و آزمایشات منظم است.