تعداد بازدید: 514

تومور عصب شنوايی تعادلی (CP Angle)

ومور عصب شنوايی یک سرطان خوش خیم در عصب هشتم جمجمه ای یا عصب دهلیزی حلزونی است. نوروم آکوستیک (تومور عصب شنوایی) عارضه‌ای نادر بوده و خوش‌خیم است بدین معنی که به دیگر نقاط بدن منتقل نخواهد شد. از علایم آن میتوان به کاهش شنوایی و وزوز گوش اشاره کرد. اُدیومتری سنتی مفیدترین آزمایش تشخیص تومور عصبی شنوایی (نوروم آکوستیک) است. همچنین از MRI برای اینکار استفاده می شود.

هميت اين تومور به خاطر موقعيت تومور است كه زيرا عصب شنوايي و عصب صورت (زوج ۷ و ۸) در اين تومور گرفتار است. منشاء تومور عصب ستيبولاردر از كانال گوش داخلي است و بتدريج رشد كرده و در ناحيه زاويه مخچه و ساقه مغز رشد مي كند و در مواردي كه بسيار بزرگ باشد با چسبندگي به ساقه مغزي مي تواند عوارض حركتي و حتي هيدروسفالي (افزايش مايع مغزي نخاعي) ايجاد كند.

علایم تومور عصب شنوايی یا نوروم آکوستیک

  • کاهش شنوایی شایع ترین نشانه است وبیشتر، نوع حسی عصبی آن دیده می شود.
  • وزوز گوش بسیار شایع است و معمولاً به صورت یک طرفه ایجاد می شود.
  • احساس حرکات غیرعادی (سرگیجه) ، سرگیجه در بیماری تومور عصبی شنوایی شایع نیست ولی در بعضی از بیماران وجود دارد.
  • اختلالات عصبی صورت فقط در تومورهای بزرگ دیده می شوند.

تومور عصب شنوايی

نوروم آکوستیک دارای دو نوع است:

  1. نوروم اکوستیک یک طرفه. در این حالت تنها یکی از گوشها دچار عارضه نورم آکوستیک می‌شود. در اغلب موارد، نوروم آکوستیک از نوع یک طرفه است. این تومور ممکن است در هر سنی ایجاد شود. این تومور اغلب در سنین بین ۳۰ تا ۶۰ سالگی شکل می‌گیرد. نوروم آکوستیک یک طرفه می‌تواند بر اثر آسیب عصبی ناشی از عوامل خارجی باشد.
  2. نوروم آکوستیک دو طرفه. این نوع از نوروم آکوستیک هر دو عصب شنوایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ارضی است. این مشکل بر اثر اختلال ژنتکی به نام نوروفیبروماتیوزیس-۲ (NF2)  ایجاد می‌شود.

درمان تومور عصب شنوايی

برای درمان تومور عصب شنوايی سه راه اساسی وجود دارد:

  •  مراقبت
  • عمل جراحی
  • پرتو درمانی

انتخاب شیوه درمان مناسب برای از بین بردن تومور عصب شنوایی بستگی به میزان تومور ایجاد شده ، مرحله نمو ، پیشرفت تومور،  سن بیمار ، سایر بیماریی که بیمار از آن رنج می برد ، شدت علائم و نسبت تاثیر آنها بر بیمار دارد. برای درمان قطعا به دنبال بهترین جراح مغز و اعصاب خواهید بود بنابراین درباره تجربه پزشک خود تحقیق کنید.