تونل کارپال یک تونل سفت و ریجید و محدود و محصور است که ازر داخل آن عضلات و اعصاب مهمی عبور می کنند. سندرم تونل کارپال به تحت فشار قرار گرفتن عصب مدین در این تونل گفته میشود که این تحت فشار قرار گرفتن باعث بروز علائمی چون درد کرختی و بی حسی و گزگز در مسیر عصب دهی عصب مدین در انگشتان میشود (سه و نیم انگشت خارجی) البته مکن است این علائم در همه این انگشتان ظاهر شود یا در یک انگشت ظاهر گردد.
گزگز و سوزن سوزن شدن های شبانه معمولا یکی از علائم بسیار شایع در سندرم تونل کارپال است. بعلاوه این که اگر فرد در هنگام خواب دسشتش را زیر سرش بگذارد علائم ظاهر می گردد.
اختلالاتی که باعث بهم خوردن تعادل مایع در بدن میشوند مثل : بارداری استفاده از داروهای استروئیدی و دیالیز ممکن است فرد را مستعد سندروم تونل کارپال کنند.سندرم تونل کارپال مرتبط با بارداری معمولا خود به خود بعد از بارداری برطرف میشود و یک پدیده گذرا است. بنابراین از جراحی در طول دوره بارداری باید جدا خودداری شود.
تایپ کردن فعالت های سنگین با دست و گرفتن فنجان و رانندگی هستند
گاهی اوقات درد با ماساژ دست و تکان دادن آن کاهش می یابد.
گاهی اوقات بیماران با مشکلات سیستمیک مثل دیابت یا هایپرتیروئیدیسم و یا فرد الکلی به صوورت دو طرفه دچار سندرم تونل کارپال می شوند که درصورت دو طرفه بودن باید به این بیماری ها نیز شک کرد که تشخیص این عئوامل و سایر تشخیص های افتراقی مثل مشکلات گردنیو غیره توسط فیزیوتراپیست انجام می گیرد.
شامل دو مرحله غیر جراحی و جراحی می باشد که خط اول درمان یعنی درمان غیر جراحی شامل فیزیوتراپی و دارو درمانی است.
همه زنان باردار بوسیله درمان غیر جراحی درمان می شوند. درمان های غیر جراحی شامل موارد زیر می باشد :
درمان سندرم تونل کارپال با فیزیوتراپی شامل موارد متعددی میباشد که به طور خلاصه به شرح زیر است
لازم به ذکر است درمان های فیزیوتراپی بسیار در درمان سندرم تونل کارپال موثر می باشد به طوری که بخش اعظمی از این بیماران با فیزیوتراپی درمان می گردند.
شامل باز کردن ناحیه و آزاد کردن بافت فیبروزی است که روی عصب فشار می آورد که بعنوان آخرین خط درمان در صورتی که درمان های اولیه جواب ندهد فرد کیس جراحی خواهی بود لازم به ذکر است حتی بعد از جراحی نیز به منظور جلوگیری از چسبندگی در محل جراحی فرد حتما باید فیزیوتراپی شود.