صرع نوعی بیماری است که باعث تشنج های پی در پی و غیر قابل کنترل و تشخیص می شود. این بیماری از رایج ترین بیماری های عصبی دنیا است که در هر سنی ممکن است به دنبال اختلالاتی که در عصب ایجاد می شود رخ دهد. بسیاری از افرادی که مبتلا به این بیماری هستند با وجود مصرف دارو ممکن است همچنان دچار حملات تشنجی شوند که غیر قابل کنترل است.
زمانی که حمله صرع رخ می دهد ، علائم غیر طبیعی از بیمار مانند از دست رفتن هوشیاری رخ می دهد و فرد بعد از پایان تشنج حتی به یاد نیائرد چه اتفاقی افتاده است. . این حملات تشنجی ممکن است در حد چند ثانیه باشد که فرد به صورت خیره می مانند یا تشنج ها باعث می شوند کنترل حرکات دست و پا را از دست بدهد. ممکن است بیماری تشنج کند اما صرع نداشته باشد ، برای تشخیص این بیماری با توجه به حساسیت این موضوع، حتما به بهترین دکتر مغز و اعصاب مراجعه نمایید.
همانطور که گفته شد فرد یکی از علائم فرد مبتلا به صرع از دست دادن هوشیاری و بی خبری است. صرع می تواند علائمی مانند حرکات تند و پیچشی غیر قابل کنترل در دستها و پاها ، گیجی موقت ، صحبت کردن نامفهوم و بریده بریده و علائم روانی ایجاد کند.
رنگ پریدگی ، تهوع ، ترس ، استفراغ ، سردرد نیز از سایر علائم این بیماری محسوب می شود که در بیماران مشاهده می شود.
این بیماری علت های خاصی دارد و علت ها سبب یروز تشنج هایی می شوند که منجر به این بیماری می شوند. در واقع علت های بیماری شناخته شده نیستند و فقط برخی عوامل موجب بروز این تشنج ها می شوند.
یکی از مهمترین علت هایی که ممکن است شرایط ابتلا به صرع را فراهم کند آسیب دیدگی هایی سر است . گاهی این آسیب دیدگی ها منجر به از دست دادن حافظه و هوشیاری و در نهایت تشنج های مکرر می شود که احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد. سکته مغزی نیز از دیگر علت هایی است که ممکن است منجر به این بیماری شود.
کم خوابی، بی خوابی، پرخوابی ، عدم رعایت بهداشت تغذیه و بهداشت روانی مانند استرس، خشم، هیجان ، خستگی مفرط، کم آبی و استفاده از مواد مخدر یا محرک از جمله علت هایی است که منجر به تشدید حملات تشنجی می شود.
اکثر افراد مبتلا به صرع میتوانند با مصرف یک داروی ضد تشنج به نام داروی ضد صرع از این مشکل خلاص شوند. برای کنترل این بیماری از داروهایی برای کنترل تشنجات استفاده می شود . مراجعه به متخصص مغز و اعصاب و کنترل دور دارو ها در روند کنترل و درمان تاثیر گذار است. به طور کلی این بیماری قابل کنترل است و نگرانی وجود ندارد.
اگر دارو ها نتیجه مورد نظر را ندهد از جراحی های اختصاصی برای کنترل حملات استفاده می شود.در تعداد کمی از موارد، استفاده از عمل جراحی برای بیماری صرع میتواند عوارض جانبی همچون ایجاد تغییرات دائمی در توانایی ادراک (تفکر) برای فرد به همراه داشته باشد.
جهت درمان ابن بیماری باید به متخصص داخلی مغز و اعصاب مراجعه کنید.