سکته مغزی زمانی رخ می دهد که شریان های خونی بر اثر لخته های خون مسدود می شوند. عوارض بعد از سکته مغزی و اهمیت درمان این عارضه بسیاری از افراد را در این باره نگران کرده است و حتما جهت طی کردن پروسه درمان به دنبال بهترین جراح مغز و اعصاب هستند. اگر خون رسانی به قسمتی از مغز متوقف شود ، مغز دیگر نمی تواند عملکرد طبیعی داشته باشد.
درمان بعد از سکته مغزی میتواند یک پروسه طولانی مدت و پر دردسر باشد و بسیاری از بیماران و اعضای خانواده آنها به دنبال یادگیری روشهای بهبود سریع و بدون عوارض سکته مغزی هستند.
در درمان سکته مغزی، ثانیه ها نیز اهمیت دارند. وبه شرط مصرف داروهای متلاشی کننده لخته خون در سه ساعت ابتدایی پس از بروز سکته مغزی، می توان از گسترش آسیب دیدن مغز کاست. در واقع این زمان طلایی برای درمان سکته مغزی است. به همین دلیل علائم این بیماری را نادیده نگیرید و بلافاصله به پزشک مراجعه کنید حتی اگر علائم برطرف شدند. زیرا امکان برگشت آن ها وجود دارد
عوارض بعد از سکته مغزی با توجه به محل سکته و وسعت بافتهای گرفتار شده مغز متفاوت است. میزان صدمات وارده به افراد و از دست رفتن توانایی آنان، به شدت سکته مغزی و سرعت عمل در درمان بستگی دارد.
این عوارض که ممکن است دائمی باشند اما گاهی با تلاش فرد می توانند درمان شوند، شامل موارد زیر هستند :
توان بخشی مهم ترین درمان عوارض بعد از سکته مغزی است. گفتار درمانگران می توانند به افراد برای به دست آوردن مهارت هایشان و مواجه شدن با ناتوانی ها کمک کنند. بنابراین در کنار مصرف دارو هایی که جهت کاهش فشار خون و جلوگیری از لخته شدن خون تجویز می شود باید این درمان ها را نیز در نظر گرفت تا به مرور بیمار تا حدودی به زندگی عادی خود برگردد.
همچنین این بیماران باید به مواردی که پزشک جهت پیشگیری از سکته مجدد به آن ها گوشزد می کند توجه کنند که از جمله مهم ترین آن ها عدم استفاده از سیگار و سایر دخانیات است. ورزش و فعالیت های بدنی و کاهش استرس نیز به پیشگیری از سکته مغزی به خصوص در افراد دیابتی و افرادی که مبتلا به فشار خون هستند کمک می کند.