خونریزی مغزی به علت پارگی یک شریان در مغز و خونریزی موضعی بافتهای اطراف رخ می دهد . خونریزی مغزی در واقع باعث مرگ سلولهای مغزی میشود. در واقع خونریزی داخل مغز، یک نوع سکته مغزی است. وقتی خونریزی به بافت مغز آسیب برساند باعث ورم مغز یا ادم مغزی می شود.
از علت های اصلی خونریزی مغزی می توان به ضربه شدید به سر اشاره کرد که معمولا در اتفاقاتی مانند تصادفات با موتور سیکلت و ماشین و یا سقوط از پرتگاه و در نزاع ها و گاها آسیب های ورزشی اتفاق می افتد. فشار خون بالایی که درمان نشده است یکی از علل قابل پیشگیری خونریزی مغزی است.
یکی دیگه از علت های خونریزی انوریسم مغزی است که ضعف در دیواره رگ خونی است که متورم شده است. این رگ میتواند دچار پارگی و منجر به سکته مغزی شود. افراد مبتلا به سرطان که سرطان آنها بسیار گسترده شده و به مغز رسیده است ، در ناحیهای از مغز که سرطان به آنها گسترش یافته دچار خونریزی میشوند.
برخی تومور های مغزی نیز باعث خونریزی مغز می شوند.
سردرد در اکثر موارد به دنبال خونریزی در مغز بروز میکند. تشنج، بدون داشتن سابقهی قبلی تشنج ، احساس ضعف در یک دست یا پا ، ازدست دادن تعادل ، تغییر در بینایی نیز از این دسته علائم هستند.
البته علائم با توجه به شدت خونریزی و محل آن در هر فرد متفاوت است و تشخیص این موضوع با متخصص مغز و اعصاب است .
بعد از مشاهده علائم حتما به پزشک مراجعه کنید . بهترین متخصص مغز و اعصاب قطعا پس از مشاهده علائم و انجام آزمایشات و MRI و سی تی اسکن می تواند علت خونریزی را تشخیص داده و متناسب با آن بیمار درمان شود. عموماً، بیمارانی با خونریزیهای کوچک (کوچکتر از ۱۰ سانتیمتر مکعب) و عیوب جزئی با دارو درمان میشوند. ممکن است عمل جراحی برای کاهش ورم و جلوگیری از خونریزی و برداشتن لخته خون لازم باشد.
برخی بیماران بعد از خونریزی مغزی کاملا بهبود پیدا می کنند و مرگ نیز ممکن است بلافاصله بعد از خونریزی مغزی رخ دهد. برای جلوگیری از این عارضه می توان کارهایی برای پیشگیری انجام داد: